West Pride – Pridefestivalen på västkusten

Pridefestivalen i Stockholm har blivit ett årligt återkommande event som drar till sig tiotusentals besökare varje år. Sedan 1996 har även en Pridefestival genomförts i Göteborg och detta under namnet ”West Pride”. I år (2014) kommer festivalen att hållas 28: maj till 1:a juni.festival på Västkusten

Festivalen är något mindre än dess ”storebror” i Stockholm men med fri entré lockas väldigt många att komma till festivalområdet där fokus mycket tydligt är på att bryta normer inom synen på sexualitet. Detta genom en rad olika utrycksformer som musik, dans och konst. Under dagarna kommer även föreläsningar hållas och debatter att genomföras.

Under dessa dagar tämligen exploderar festivalområdet av regnbågens alla färger och många upplever festivalens höjdpunkt i Regnbågsparaden som genomförs den 1:a juni mellan 14.00-15:30.

För de som vill göra festivalen till något man verkligen minns resten av sitt liv finns möjligheten till att vigas via en Drop-In vigsel. Vigslarna kommer att ske i samarbete med Landvetter Airport vilka sedan många år haft ett tätt samarbete med West Pride. Flygplatsen är värd för vigslarna som kommer att ske i Regnbågsparken på lördagseftermiddagen. Med hela tre vigselförrättare som kan viga under hela 4 timmar förväntas en mängd kärleksfulla par hinna vigas under lördagen.

Men även om vigseln går att göra lite spontant via Drop-In så kommer det inte bli lika lätt att hitta ett passande boende för bröllopsnatten. Det gäller nämligen att vara ute i mycket god tid för de som vill få ett bra boende på festivaldagarna. Detta eftersom det är så många tusen tillresta till staden. De nygifta bör självklart satsa på något exklusivt och mysigt där de kan lägga äktenskapets första timmar på att vara tillsammans. I detta fall finns en rad Spa att välja mellan på www.spavästkusten.com. De som däremot inte är så noga med var de sover kan hålla nere kostnaden genom att boka nätterna i sovsalar eller på vandrarhem. Allt beror på vad man prioriterar.