Historiska events

Medeltiden har alltid fascinerat oss svenskar och varje år arrangeras mängder av olika kulturella events med medeltiden som tema. På denna blogg kommer vi hålla er uppdaterade om vad som händer inom dessa kulturella events. Vi kommer publicera nyhetsinlägg inför alla viktiga händelser s att du inte missar något. Här följer några exempel på händelser som vi garanterat kommer skriva mer om senare i egna inlägg.

  • Tyresö har sina egna medeltidsdagar och i år arrangeras de mellan 24:e maj och den 25:e maj. Det är normalt en mycket populär helg för familjer där du kan handla på den medeltida marknaden samt titta på tornerspel. Du hittar detta arrangemang i Lilla Tyresö.tyresö medeltidsdagar
  • Lund vill såklart inte vara sämre utan anordnar sina dagar den 14:e juni och 15:e juni. Precis som förra året hittar du detta arrangemang i Folkets Park. Med start klockan 11 båda dagarna är det full fart  i medeltidstema vilket brukar vara mycket populärt i Lund.
  • Den lilla orten Ingelsträde har även dom sin egen medeltidsdag den 5:e juli 2014. Här hittar du både riddare och hantverkare. Denna lilla ort har många olika event och anordnar till exempel även en egen jazzfestival som också brukar vara mycket välbesökt.
  • Luleå drar igång sina medeltidsdagar den 9:e juli och de håller på till den 12:e juli. Här kan du få svar på alla dina frågor du kan tänkas ha om medeltiden och de har ett fullspäckat program under alla de 4 dagarna som arrangemanget pågår.
  • Arboga anordnar medeltidsdagar mellan den 6:e och 10:e Augusti i år. Nytt för i år är att SM i Yxkastning kommer äga rum under dessa härliga dagar. Vill du komma i kontakt med arrangörerna så hittar du dom på Järntorget 12 i Arboga.

Dessa och många fler kulturella events kommer vi bevaka här på medeltidsdagarna.se och har du förslag på arrangemang som vi bör skriva om så tveka inte att lämna en kommentar till oss här på redaktionen. Vi skriver mer än gärna om  just det ni tipsar oss om.