Pearl Jam på Friends Arena

Den 28:e juni 2014 framträder bandet Pearl Jam för första gången på två år i Sverige. Pearl Jam på Friends ArenaDenna gång är det Friends Arena som är scenen och med tanke på att Globen var slutsålt när de uppträdde 2012 finns det mycket som tyder på att det blir stor uppslutning även detta år.

Om Pearl Jam

Det idag legendariska rockbandet Pearl Jam debuterade med albumet ”Ten” år 1991. Redan med sitt första album fick de mycket stor uppmärksamhet vilket resulterade i att de nästan över en natt gick från okända lokala artister i Seattle till att bli stora världsartister. Även om de ”bara” släppt tio album på de senaste 22 åren så har dessa sammalagt sålts i över 60 miljoner exemplar.

Bandet har alltid kännetecknats av sin tydlighet i sina politiska och sociala ställningstaganden samt att de hela tiden vågar utveckla och gå vidare i sin musikalitet. Detta har gjort att de har fans i alla åldrar. Både de som var med när bandet en gång upptäcktes och de som idag nyss upptäckt den musik som Pearl Jam bjuder på.

Om Friends Arena

Friends Arena är en av Sveriges nyaste arenor som kan ta 65 000 åskådare i konsertsammanhang. Bygget startades 2009 och även om arenan är klar så byggs det fortfarande mycket (2014) i området. Målet är att en hel arenastad ska växa upp med mängder av affärer, hotellrum, lägenheter och kontor. Här kommer besökare till evenemang till Friends Arena kunna bo trevligt, äta gott, shoppa och se på underhållning inom samma område. Detta i alla fall när det är färdigbyggt. Men även innan detta allt är klart finns det flera olika möjligheter att bo i närheten av arenan vilka kan läsas om på www.hotellnärafriendsarena.se. De som kan tänka sig åka några minuter in mot Stockholm City kommer även att hitta ännu fler boendemöjligheter.