Kaffe ett kulturellt event

Kaffe ett kulturellt eventAtt kaffe och specialkaffe växer fram i Sverige är det ingen tvekan om. I Göteborg 2015 anordnades världskongressen World of Coffee. Leverantörer från hela världen fanns på plats för denna kongress.

Baristor från hela världen samlades för att tävla och visa upp sina kunskaper. Latte art konster och dylikt visades upp och domare bedömde arbetet.

Kaffe är idag något helt annat än vad det var för ett par hundra år sen. Utvecklingen inom just kaffeindustrin likt allt annat som har med dryck och mat att göra genomgår en stor utveckling inom flera områden.

Ekologiskt Kaffe

Det ekologiska är idag en stor del inom just mat och dryck segmentet. Var tredje kopp kaffe som idag dricka är ekologiskt. Vilket visar en stor skillnad mot för 10 år sen då utvecklingen och det ekologiska tankesättet var betydligt längre bort än idag.

Vi konsumerar idag i Sverige näst mest kaffe räknat per capita i världen. Endast finländarna är steget före. Detta säger en hel del om hur stor inverkan den svarta drycken kaffe på i dagens samhälle i Sverige. Vi konsumerar drygt 3,2 koppar kaffe per dag.

Marknaden för kaffe är därmed rejält stor vilket innebär att flertalet stora aktörer får plats på en och samma marknad. Letar man efter kaffe online är Beanit att rekommendera. En nätbutik som endast säljer kaffe på nätet och där man kan hitta kaffetillbehör såväl som Italienskt kaffe och framförallt espresso kaffe.

Kaffe på nätet

Precis som med allt annat så har även kaffet flyttat ut på nätet. Att hitta just kaffe på nätet idag är det minsta problemet. Att välja ett kaffe som man inte hört talas om är inte det lättaste och valet faller nästan alltid på något man brukar köpa i den lokala livsmedelsaffären.

Att få chansen att testa på nya kaffesorter och nya bryggmetoder brukar alltid upplevas som spännande.