Be Bop A Luba på konserthusteatern i Karlskrona

På 50-talet var Elvis Presley, Roy Orbinsson och Buddy Holly tre mycket stora världsartister. De drog mängder av publik var de än turnerade. Även om dessa artister inte finns längre så är det många svenskar som älskar deras musik och hela den musikgenre som växte fram på 50- och 60-talet. För de som vill uppleva ”Be Bop A Luba”- musiken live rekommenderas starkt konserten med just detta namn som framförs på konserthusteatern i Karlskrona 18:e oktober.konsert i Karlskrona

Det är Peter Jezewski, som många känner igen från bandet The Boppers, som tillsammans med ett 11-mannaband kommer att leverera de absolut bästa och populäraste låtarna från både 50- och 60-talet. Självklart kommer då både Elvis, Roy och Buddy att få någon eller några av sina låtar spelade. Insläppet börjar 18:30 och föreställningen börjar 19:00. Kostnaden är 505kr men då får man också tre timmar mäktig underhållning (inkl paus).

Denna show var från början planerad att genomföras i en kyrka. Detta eftersom man trodde att antalet intresserade skulle vara något begränsat. Men det visade sig snabbt att intresset var stort så showen har växt och även turnén. I år är det tredje året i rad som bandet turnerar och bjuder på riktigt svängig och klassisk musik från denna tidsperiod. Än så länge har showen fått mycket bra recensioner vilket även har varit en bidragande orsak till att intresset har ökat ännu mer. De som inte får tag på en biljett behöver däremot inte misströsta. Turnén kommer främst hålla sig i södra Sverige så den som kan tänka sig åka en bit kan satsa på att få en biljett i någon av de andra städerna som ingår på turnéplanen. Efter Karlskrona hålls bland annat föreställningar i Halmstad (28/10), Linköping (31/10) och Värnamo (7/11).

För boende i Karlskrona eller information om övriga sevärdheter i staden – Se hotellkarlskrona.net.