Antik- och Kuriosamässan 3-5 Oktober

Alla som har ett stort intresse av antikviteter har säkerligen redan bokat in helgen 3-5 Oktober i sin kalender. Då genomförs nämligen Antik- och Kuriosamässan i Kistamässans lokaler.antikmässa i Kista

Mässan har inte något speciellt fokus på en tidsepok eller vissa speciella saker utan målet är istället att spegla tidigare års former, färger och smaker. Många gånger kopplas ordet ”antik” ihop med att det ska vara mycket gammalt och troligtvis är det även därför som mässan även har ”kuriosa” i sitt namn. För här går det att lika bra att hitta saker, kläder och möbler från 1970-talet som från 1870-talet. Huvudsaken är att allt som mässdeltagarna ställer ut speglar och förmedlar en viss tidsanda. Det mesta går att köpa även om en del saker enbart ställs ut för att visas upp för besökarna. Många som kommer hit besöker just mässan för att titta och minnas utan att för den skull köpa hem speciellt mycket. Enligt en undersökning är det ändå ca 80% som köper med sig något från mässan där priserna brukar ligga på 100kr eller uppåt för det flesta sakerna som är till salu. Andra kommer hit bara för att prata med experterna som gärna bjuder på råd och kunskap inom ämnet.

Mässan brukar ha ca 80 % återkommande utställare varje år så den som varit på mässan en gång tidigare kommer känna igen sig till stor del.

Då mässan är tre dagar och många besökare väljer att vara där alla tre dagar är det smidigt och enkelt att bo i närheten av Kistamässan. Vid välbesökta mässor finns risken att hotellen i närheten snabbt blir fullbokade så det gäller att vara ute i god tid om man vill ha ett rum på något av de billiga hotell i Kista som går att välja mellan. Så kom ihåg att både boka hotell i god tid samt att anmälning krävs till mässan.