Elvis Costello på Malmö Konserthus

Söndagen den 28 september är det återigen dags för Elvis Costello att sätta fötterna på svensk mark, då han spelar på Malmö Konserthus. Den snart 60-årige sångaren och låtskrivaren har under sina mer än 30 år som musiker rört sig fram och tillbaka mellan olika genrer, från rivig punk och new wave till stillsamma ballader som She och Alison, och när han kommer till Sverige kommer han att bjuda på smakprov från hela sin karriär, uppblandat med helt nyskrivna låtar.konsert i Malmö

Elvis Costellos ursprungliga namn var Declan Patrick MacManus, men bytte senare till Elvis Costello på inrådan av sin manager. Han är född i England, och startade sitt första band i när han befann sig i sina sena tonår. 1976 slog han igenom med sin första skiva My Aim Is True, och det var inte långt efteråt som han fick sitt kompband The Attractions, som skulle spela tillsammans med honom fram till 1986, då Costello och bandet gick skilda vägar. I efterhand var det egentligen inte något negativt, då det ledde till att Costello kunde fokusera mer på att utveckla sitt eget konstnärliga uttryck.

Costello är känd för sina underfundiga texter, och har även rykte om sig att ha en vass tunga i intervjuer. Han ska bland annat ha sagt: ”Att skriva om musik är som att dansa om arkitektur – det är verkligen en korkad grej att vilja göra.” Under hans konserter brukar han kasta ur sig kvickheter mellan låtarna, men det tar inte fokus från hans musik, utan fungerar snarare som ett komplement. Costellos scennärvaro är en av de saker som gör honom till en så stor artist.

Malmö Konserthus ligger mitt i centrala Malmö på Föreningsgatan 35, och det tar cirka tio minuter att ta sig hit från centralstationen till fots. Biljetterna kostar 590 kronor styck, vilket inte är mycket pengar för att se en sådan legend men har du trots det behov av mer cash kan du alltid besöka pengar.net för att hitta en bra deal.