Alanya Kalesi i Turkiet

Alanya Kalesi är en medeltida borg som ligger i staden Alanya i Turkiet. Majoriteten av slottet byggdes redan under 1200-talet efter det att staden 1220 erövrats av Alaeddin Kayubad.

Slottet Alanya Kalesi är byggdes ovanpå tidigare romerska befästningar och med tiden så började hus byggas utanför slottets murar. Det var alltså på grund av detta slott och att människor började bygga sina hus utanför slottets murar som staden Alanya började byggas upp. Utan detta medeltida slott så skulle aldrig Alanya funnits.sevärdhet i turkiet

Detta slott eller fort som man också kan kalla det sträcker sig hela 6,5 kilometer runt om de klippor som finns på platsen och har ett utseende som av många förknippas en aning med den kinesiska muren. Ut med muren som går kring slottet är där också byggt hela 140 torn. Från dessa torn kan du verkligen se allt som finns kring slottet och utanför murarna och de som har varit där uppe beskriver alla utsikten som helt otroligt fantastisk.

Längs med murarna växer där träd och annan grönska vilket får murarna och slottet att försvinna på ett vis samtidigt som alla grönska förstärker murarna och gör dem ännu mer tydliga. Blandningen av grönska och stenmurar är alldeles perfekt och det är verkligen någonting unikt väldigt unikt.

Från muren och alla dess torn finns fantastiska foton ut över staden Alanya, slottet, klipporna och även ut över medelhavet. Gillar du vackra utsikter så är detta verkligen en plats för dig. Och inte allt för långt borta ihäller. Allt du behöver göra är att boka resa till Turkiet. Och sedan kan du utforska Alanya Kalesi hur mycket du vill.

Även fast där finns mängder av olika bilder på Alanya Kalesi så gör inte bilderna varken slottet eller utsikten rättvis. Vill du verkligen uppleva dess skönhet så är det en god idé att åka dit. När du väl går längs med muren kommer du garanterat inte att ångra dig. Utsikten där är alltid fantastisk, men vill du se någonting alldeles extra ska då vara på denna höga höjd kring solnedgången och kolla ute med Medelhavets horisont. Det är en utsikt väl värd att vänta på!