Klassisk musik på Ulriksdals slottsteatern 24-25 Maj

Den 24-25:e Maj bjuder Ulriksdals slottsteater på en helg med mycket klassisk musik. teater nära friends ArenaPå lördagen anordnas en konsert till Jussi Björlings ära och på söndagen bjuds det på klassisk musik från bland annat Shubert och Mozart.

24 Maj – Jussi Björling

År 1960 dog Jussi Björling endast 49 år gammal. Han hade då titeln hovsångare och var även invald i Kungliga Musikaliska Akademin. Men trots att det är över 50 år sedan som en av Sveriges största operasångare fick avsluta sitt jordeliv så lever hans musik kvar på flera olika sätt.

Lördagen den 24:e Maj klockan 16:00 går det exempelvis att lyssna på en konsert som är tillägnad honom. Operakonserten kommer att framföras på Ulriksdals slottsteater i Solna. Några av de som kommer att vara med och medverka är Lars Cleveman, Ulrik Qvale och Gunnar Lundberg. Under hela kvällen är det Samuel Skönberg som ackompanjerar vid flygeln.

Utöver skön musik kommer även det mycket prestigefulla priset ”Jussi Björlingstipendiet” delas ut. Detta år är det tenoren Alexandrs Antenenko som får priset.

25 Maj – Klassisk musik

De som vill njuta mer av klassisk musik kan köpa biljett till ”The Clarinet and The Voice” som framförs på teatern söndagen den 25:e maj. Även denna konsert är klockan 16.00.

Konserten består av stycken från några av de mest kända klassiska kompositörerna som Mozart, Shubert, Spohr och Strauss. Detta kommer framföras av Markus Forss på klarinett samt Sanna Gibbs och Lena Hoel.

De som behöver övernatta i Solna kan välja på flera hotell i närheten av teatern. Är man nyfiken på hur uppbyggandet av den nya Arenastaden fortlöper kan med fördel boka boka hotell vid Friends Arena. Däremot är det inte något stort evenemang på arenan under denna helg vilket gör att det passar än bättre att gå på klassisk musik och njuta av opera av högsta kvalité.