Edinburgh Military Tattoo vid Edingburgh Castle

Att åka till Skottlands huvudstad Edinburgh och missa Edinburgh Castle är nästan en omöjlighet. Slottet står på en klippa med namnet Castle Rock vilket gör att det blir belägen högt över stadskärnan. Oavsett var man är i staden så kommer man därför att se slottet. event i Edinburgh

Edinburgh Castle är även en av de största turistattraktionerna i staden. Inte bara för dess historia som sträcker sig tillbaka till 1100-talet utan för att många evenemang anordnas här. Detta framförallt på sommaren då turisterna kommer i större utsträckning.

Ett av de evenemang som är mycket uppskattat är Edinburgh Military Tatoo som genomförs på en större arena. En biljett kostar mellan 25-63 pund och man bör vara ute i god tid för att få en biljett. Dessa kan bland annat bokas genom evenemangets hemsida. Där kan man även se bilder och videoklipp från föregående års event.

De som får biljetter kan se fram emot en internationell show med artister från hela världen. För även om det självklart är inslag av klassisk skotsk musik så är detta en mix av musik, dans och show från världens alla hörn. Här möts den klassiska säckpipan och kilten från Skottland med urinvånares dans från Botswana.

För de som inte lyckas få någon biljett finns ett annat alternativ. Man kan se allt på TV och den som väljer den vägen kommer inte vara ensam framför TV-apparaten. Man räknar med att ca 100 miljoner personer varje år ser evenemanget. Detta då det sänds i över 30 länder.

De som besöker Edinburgh en dag då det inte går att se Military Tatoo kan ändå med stor fördel besöka slottet. Här finns nämligen en hel del museum och annat att besöka. Bland annat The Prisons of War (Fängelsehistoria), Royal Palace (Födelseplats för James VI) samt The One o´Clock Gun (En skott avfyras exakt klockan 13.) Överlag är det mycket historia och traditioner som finns i och utanför slottet. Skottet har exempelvis avfyrats sedan 1861 och i butikerna kring slottet går det att köpa klassiska tartanmönstrade tyger som lyfter upp de olika klanerna som funnits i landet under flera hundra år.